Om oss

Østlaft AS er en av Norges ledende leverandører av laftede hytter og hus. På Rudshøgda mellom Brumunddal og Moelv har vi bygget en av verdens mest effektive og moderne produksjonslinjer av tømmerkasser til hytter og hus. Vi benytter i dag norsk tømmer med varierende stokkhøyder for å bevare utseendet til tradisjonelt håndlaft.

Fundamentet

Historien om Østlaft begynner i 1990, da gründer Esten Kjølvang overtok arkitektfirmaet der han inntil da hadde vært ansatt. Hytteprosjekter som gjennomføres ut over 90-tallet avdekker en etterspørsel i markedet etter laftede hytter og hus.

I 1999 blir Østlaft AS dannet med utgangspunkt i produksjon av tømmerkasser i Latvia. For å kunne levere nøkkelferdige hytter opprettes etter hvert også Østlaft Bygg AS, og i 2008 flyttet vi inn vårt laftede kontorbygg på Rudshøgda der vi har holdt til siden.

Fabrikken der tradisjon møter innovasjon

I 2015 begynte vi arbeidet med å skape en unik og effektiv produksjonslinje her hjemme, der vi kunne benytte norsk tømmer av varierende stokkhøyder for å gjenskape utseendet til tradisjonelt håndlaft, og samtidig tilfredsstille nye forskrifter for laftede bygg.

Høsten 2019 står den nye fabrikken Innlandet Treindustri klar, og Østlaft har med dette blitt en helnorsk leverandør. Som den eneste i sitt slag har denne unike fabrikken kapasitet til å effektivt produsere laftede tømmerkasser av høy kvalitet.

«Alt tømmeret vi kjøper er miljøsertifisert og har med 2-300 års vekst markedets beste bonitet.»

Trygt Hyttekjøp

Vi lanserer den nye merkeordningen Trygt hyttekjøp i 2020! Merkeordningen skal synliggjøre de kvalitetsbevisste hytteprodusentene for alle som skal kjøpe ny hytte.

Hytteprodusenter tilsluttet Trygt Hyttekjøp bygger en meningsfull merkevare som møter kundens forventninger til ansvarlighet, god faglig utførelse og gode arbeidsvilkår. Merket Trygt hyttekjøp skal imøtekomme kunder og myndigheters stadig større kvalitetskrav, og viser at din virksomhet er langsiktig og etterlever viktige verdier i samfunnet.
Trygt hytte

Merket for Trygt hyttekjøp

Norges største utvalg

Østlaft har med over 100 modeller Norges største utvalg av anneks, hytter, stabbur, garasjer og hus i alle størrelser og varianter. Så langt har vi levert over 600 hytter og hus til det norske markedet. Ta kontakt eller bestill katalogen vår for å komme i gang med din hyttedrøm!

Norsk kvalitet

Våre laftede hus og hytter bygges med norsk tømmer fra Tinnoset Sag i Gransherad, et spesialsagbruk for grovt kvalitetstømmer som hentes fra Viken, Vestfold og Telemark.

Alt tømmeret vi kjøper er miljøsertifisert og har med 2-300 års vekst markedets beste bonitet. Vi er også veldig stolte av at vi i stor grad benytter oss av lokale underleverandører.
Ekte norsk kvalitetstømmer fra Viken i Telemark.

Ekte norsk kvalitetstømmer fra Viken i Telemark.

Knutepunktet

TREND Polaris vant gjev pris

Trend Polaris ble kåret til Årets Hytteprosjekt 2022.

TREND - hever laftede hytter til nye høyder

Østlaft er stolte av å introdusere vår splitter nye hytteserie TREND.

Hyttetomter i Turufjell

To timer fra Oslo, i hjertet av den norske fjellheimen, ligger Turufjell - som skapt for det moderne hytteliv.

Den største friheten
er å kunne velge

Bestill vår katalog

Vi sender deg gjerne en gratis katalog med alle våre modeller.
Den inneholder en oversikt over alle våre hyttemodeller, garasjer, anneks og andre typer bygg.
Vi kan tilpasse hvert enkelt bygg etter ditt behov.

Hovedkontor

Besøksadresse:

Stolvstadvegen 13,
2360 Rudshøgda

Postadresse:

Postboks 34,
2360 Rudshøgda

Visningshytter

RUDSHØGDA

Stolvstadvegen 13, 2360 Rudshøgda

HELLERUD

Kragerudveien 140, 2013 Skjetten

Se også

Copyright © 2023 Østlaft AS

Personvernerklæring

Nettstedet er utviklet av

VAAG